samen doen logo breed 03In onze huidige maatschappij wordt er een enorm beslag gelegd op onze beschikbare tijd. De werkkring, de studie, TV, Internet, Sociale media, Partner en kinderen, familie, allemaal zaken waar we onze aandacht tussen moeten verdelen.
Er blijft dan soms maar weinig tijd over voor de naaste omgeving, de wijk, de buren. Vaak kent men zijn straatbewoners of naaste buren nauwelijks.

Toch maken we allemaal deel uit van de sociale omgeving in de wijk. Daar kunnen soms zaken onopgemerkt blijven waar we best iets aan zouden kunnen en willen doen als we ons er maar bewust van zouden zijn.

Een gezin waarvan een van de ouders ziek is waardoor het vervoer van de kinderen naar school, en/of sportclub even een probleem is. Een ouder echtpaar, beiden slecht ter been.
Een alleenstaande oudere met weinig contacten waarvan de kinderen op grote afstand wonen.

Allemaal omstandigheden die door weinig burencontact onopgemerkt kunnen blijven, maar waar een beetje burenhulp heel welkom kan zijn.
Het BPT heeft zich tot doel gesteld de bewoners meer bewust te maken van hun naaste woonomgeving en het contact in de wijk te vergroten.

Op Nieuws zullen we U op de hoogte houden van activiteiten die het BPT wil gaan uitvoeren om het sociale klimaat in de buurt te gaan verbeteren.