De zomer is aangebroken. Waarschijnlijk ben je wat vaker de deur uit of lekker op vakantie. Een ideale gelegenheid voor inbrekers om je huis binnen te sluipen.

Hoe verklein je de kans op inbraak?

 

 1. Zeg niet op je voicemail dat je niet thuis bent.
  Schrijf ook niet op Facebook, Twitter of andere sociale media dat je op vakantie bent of gaat.
 2. Laat een Lamp aan als je ’s avonds weg bent. Een automatisch lichtschakelaar is ideaal.
 3. Sluit ramen en deuren goed af, ook als je maar even weg bent. Draai de deuren (achter- en voordeur!) altijd op slot.
 4. Doe de poort goed op slot en zorg voor verlichting in de tuin.
 5. Leg kostbare apparatuur, zoals laptops en iPads, uit het zicht
 6. Heb je struiken rond het huis? Zorg ervoor dat deze kort zijn zodat het huis voor de buren en voorbijgangers goed te zien is.
 7. Laat geen ladders, containers of andere hulpmiddelen bij je woning staan, die het makkelijk maken om naar binnen te klimmen
 8. Een schuifpui is inbraakgevoelig. Breng hiervoor een speciaal geschikt slot aan.
 9. Verstop geen huissleutels onder een deurmat, bloempot of afvalcontainer. Dit zijn voor inbrekers geen “geheime” plaatsen.

Bron: de Duinkoerier

Nieuws

Het BPT “Oude Omdraaier” wil op actieve wijze de bewoners bij de wijk betrekken en zal daarom op gezette tijden activiteiten plannen. Deze zullen via Nieuws worden aangekondigd. Verder zal in deze rubriek informatie opgenomen worden die in de pers heeft gestaan of die de gemeente gepubliceerd heeft en die te maken heeft met onze wijk. Ook willen we hier aan bewoners van de wijk de mogelijkheid bieden met andere wijk bewoners informatie te delen die zij relevant vinden voor de wijk.