inbraakVan de politie kregen we en bericht dat in de regio er veel diefstal is uit auto. De politie vraagt daarom waaks te zijn en een aantal maatregelen uit voorzorg te nemen om de kans op diefstal uit de auto zo gering mogelijk te laten zijn.

  1. Laat geen geld, laptops of andere dure spullen in uw auto liggen. Kunt u niet anders? Zorg dan dat een dief ze van buitenaf niet kan zien.
  2. Haal dure spullen uit uw handschoenenkastje en zet het open. Zo kunnen dieven zien dat er niets te stelen is.
  3. Laat uw navigatiesysteem nooit in uw auto zitten. Denkt u ook aan het wissen van de afdruk van de zuignap.
  4. Laat u toch apparaten in de auto liggen? Doe dan de Bluetooth-functie uit! Anders weten dieven meteen dat er apparaten in uw auto liggen. Ze kunnen de Bluetooth-signalen namelijk buiten uw auto opmerken.
  5. Haal de sleutel uit het contact. Zorg dat de ramen dicht zijn en doe de deuren en de kofferbak op slot.
  6. diefstal uit voertuigParkeer uw auto op een plek met veel licht, waar veel mensen komen. Daar houden dieven niet van.
  7. Let op uw autosleutels. Laat ze niet in uw jas zitten als u die ophangt. Laat ze niet in de kleedkamer als u gaat sporten.
  8. Laat een goedgekeurd autoalarm monteren.
  9. Doe het stuurslot op uw stuur.

Nieuws

Het BPT “Oude Omdraaier” wil op actieve wijze de bewoners bij de wijk betrekken en zal daarom op gezette tijden activiteiten plannen. Deze zullen via Nieuws worden aangekondigd. Verder zal in deze rubriek informatie opgenomen worden die in de pers heeft gestaan of die de gemeente gepubliceerd heeft en die te maken heeft met onze wijk. Ook willen we hier aan bewoners van de wijk de mogelijkheid bieden met andere wijk bewoners informatie te delen die zij relevant vinden voor de wijk.